05-03-2019
Alles over oorzaken en gevolgen van letselschade en dat wat wij voor u kunnen doen op dit vlak.
» Lees verder

26-10-2015
Kindergebonden budget
» Lees verder

13-10-2015
Ontslag AOW-gerechtigde
» Lees verder

Meer nieuws

Steeds meer zorgpartijen onderschrijven Gedragscode Medische Hulpmiddelen

In 2012 heeft de medische hulpmiddelenindustrie een gedragscode opgesteld, die de afgelopen jaren verder is uitgewerkt. Vanaf 1 januari 2014 sluiten ook de NVZ, de NFU en de KNMG en haar federatiepartners, waaronder de Orde van Medisch Specialisten en de wetenschappelijke verenigingen, zich bij de gedragscode aan.

De Gedragscode heeft tot doel te bewerkstelligen dat beslissingen, die betrekking hebben op bijvoorbeeld het gebruik of de aanschaf van een medisch hulpmiddel door een zorgprofessional, niet op onwenselijke wijze worden beïnvloed. Die invloed kan onwenselijk zijn vanwege bepaalde uitingen die niet juist of misleidend zijn, of omdat er prikkels zijn die invloed kunnen hebben op de keuze. De Gedragscode is dus bedoeld om de relatie tussen leverancier en zorgprofessional zuiver te houden.

De patiŽnt moet er op kunnen vertrouwen dat beslissingen met betrekking tot een bepaald hulpmiddel of technologie worden genomen op zorginhoudelijke, integere gronden. Dat betekent op basis van goede, betrouwbare informatie en zonder ongewenste financiŽle prikkels.

In de gedragscode zijn o.a. regels en voorwaarden opgenomen over het ontvangen van bonussen, kortingen, geschenken, financiŽle bijdragen aan bijeenkomsten, dienstverlening en sponsering.

Men verwacht dat door gebruik van de Gedragscode Medische Hulpmiddelen dat het aantal medische kunstfouten zal afnemen.

Bron: www. Knmg.artsennet.nl