05-03-2019
Alles over oorzaken en gevolgen van letselschade en dat wat wij voor u kunnen doen op dit vlak.
» Lees verder

26-10-2015
Kindergebonden budget
» Lees verder

13-10-2015
Ontslag AOW-gerechtigde
» Lees verder

Meer nieuws

Vrije artsenkeuze aan banden

Met de komst van de 'budgetpolis' is de vrije artsenkeuze met ingang van 2016 definitief van de baan. De burger kan straks kiezen uit drie typen verzekeringspolissen, de 'budgetpolis', de 'naturapolis' of de 'restitutiepolis'.

De 'budgetpolis' is de goedkoopste. Bij deze polis bepaalt de verzekeraar welke zorgaanbieder de behandeling verricht. De patiŽnt kan niet kiezen door welke zorgaanbieder hij zijn behandeling wil laten uitvoeren.

Bij de duurdere 'naturapolis' heeft de patiŽnt een beperkte artsenkeuze. De behandeling door gecontracteerde zorgaanbieders wordt door de zorgverzekeraar vergoed, maar de patiŽnt moet een deel zelf betalen als hij kiest voor een niet-gecontracteerde zorgaanbieder.

De duurste polis is de 'restitutiepolis'. Met deze polis kan de patiŽnt zelf zijn zorgaanbieder kiezen. Deze zorg wordt volledig door de zorgverzekeraar vergoed.

In de toekomst kunnen patiŽnten wel hun eigen huisarts, tandarts of fysiotherapeut blijven kiezen. Maar het zelf kiezen van je specialist is, afhankelijk van je polis, vanaf 2016 voorbij.