05-03-2019
Alles over oorzaken en gevolgen van letselschade en dat wat wij voor u kunnen doen op dit vlak.
» Lees verder

26-10-2015
Kindergebonden budget
» Lees verder

13-10-2015
Ontslag AOW-gerechtigde
» Lees verder

Meer nieuws

Second opinion

Een second opinion is iets wat vele mensen zullen associëren met de medische zorg. Wanneer je het oordeel van je arts of een andere specialist niet vertrouwd, dan kan je naar een andere arts gaan en hem vragen zijn oordeel te geven over jouw situatie. Ook als u gewoon meer zekerheid over een advies wilt kunt u een second opinion vragen.

Echter niet alleen bij medische behandelingen is het mogelijk een second opinion aan te vragen. Dit is ook mogelijk bij juridische vraagstukken.

Veel mensen zijn voor juridische bijstand verzekerd en hebben daardoor recht op bijstand via hun rechtsbijstandsverzekeraar. Het komt voor dat de zaak niet naar wens wordt behandeld. Het kan zijn dat u van mening bent dat de rechtsbijstandsverzekeraar niet de juiste argumenten gebruikt, of dat de schaderegeling die de rechtsbijstandsverzekeraar voorstelt te laag is.

Geschillenregeling

Voor bovenstaande gevallen hebben verzekeraars afgesproken een geschillenregeling te hanteren. Als u een probleem hebt met uw rechtsbijstandsverzekering dan kunt u hier mogelijk een beroep op doen. De geschillenregeling houdt in dat u zelf een advocaat mag kiezen die uw zaak gaat bekijken en die dan een advies uitbrengt over bijvoorbeeld de haalbaarheid van uw zaak. De advocaatkosten worden hierbij betaald door de rechtsbijstandsverzekeraar. Als u dus twijfelt aan het advies dat wordt gegeven door de rechtsbijstandsverzekeraar dan kunt u mogelijk een second opinion aanvragen.

Wilt u meer informatie en/of advies, neem dan contact op met Dé Rechtsbeschermer via tel.: 026-4426571 of laat uw gegevens achter op het contactformulier.