05-03-2019
Alles over oorzaken en gevolgen van letselschade en dat wat wij voor u kunnen doen op dit vlak.
» Lees verder

26-10-2015
Kindergebonden budget
» Lees verder

13-10-2015
Ontslag AOW-gerechtigde
» Lees verder

Meer nieuws


SMS-parkeren: een SMSje aan de belastingdienst!


Geen gedoe meer met een tekort aan wisselgeld, een lege chipkaart of het zoeken naar een parkeerautomaat. Nee, tegenwoordig gaat het allemaal een stuk makkelijker via een smsje of een app. Het zonenummer van de parkeerplaats en het kenteken moeten worden ingevoerd en de betaling loopt. Zo gepiept, denkt men dan. Maar hoe zit het eigenlijk met je privacy?


De belastingdienst

Op grond van artikel 53 AWR is de belastingdienst bevoegd om gegevens van parkeerders op te vragen voor het heffen van diverse belastingen. Zo krijgt de belastingdienst inzicht in het parkeergedrag van ruim 3 miljoen Nederlanders. Naast dat zij dus zelf foto’s van voertuigen maken kunnen zij nu heel makkelijk gegevens van voertuigen opvragen bij parking betaalbedrijven.


SMS-parking

Het bedrijf SMS-parking wilde opkomen voor de privacy van haar gebruikers. Zo is deze privacygevoeligheidskwestie bij het Gerechtshof Den Bosch terecht gekomen, welke oordeelde dat de ontvangst van de informatie door de Belastingdienst in het voordeel is van het economisch welzijn in Nederland.


Hoe onrechtvaardig het ook klinkt, bedenk bij elk parkeer-smsje even na over je privacy! Misschien dan toch maar weer muntjes?

 

Bron: www.recht.nl

Uitspraak:ECLI:NL:GHSHE:2014:2803