05-03-2019
Alles over oorzaken en gevolgen van letselschade en dat wat wij voor u kunnen doen op dit vlak.
» Lees verder

26-10-2015
Kindergebonden budget
» Lees verder

13-10-2015
Ontslag AOW-gerechtigde
» Lees verder

Meer nieuws

Tros Radar waarschuwt voor Atlas Profilax-methode

 

In de uitzending van Tros Radar op 30 september 2013 is de redactie van Tros Radar op pad gegaan met een verborgen camera en heeft bij drie therapeuten een Atlas Profilax behandeling laten doen. Alle drie de therapeuten constateerden dat de atlas van de redacteur scheef stond. Er waren echter van te voren foto’s gemaakt zodat men wist dat dit niet het geval was.

Volgens Atlas Profilax therapeuten kunnen patiŽnten door het scheef staan van de atlas last hebben van hoofdpijn, migraine, nekpijn, oorpijn, spit, hernia, scoliose maar ook van psychische klachten. De atlas is de eerste wervel van de wervelkolom en draagt de schedel. Als deze scheef staat ontstaat er een vernauwing waardoor druk ontstaat op het ruggenmerg, de hersenzenuwen en andere zenuwen, bloedvaten en lymfevaten.

 

Met behulp van een trilapparaat zou volgens de Atlas Profilax-methode de atlas weer recht gezet kunnen worden. Het trilapparaat masseert de spieren waardoor deze ontspannen en de atlas weer op zijn plek schiet. Het lijkt een mooie theorie maar het is volgens diverse medici anatomisch onmogelijk om de atlas recht te zetten door het masseren van de nekspieren. Je kunt ook niet aan de buitenkant voelen of een atlas scheef staat. De atlas is alleen recht te zetten door middel van een operatie. Een scheve atlas krijg je alleen na een zwaar fysiek trauma zoals een auto-ongeluk.

In Nederland zijn ongeveer vijftien Atlas profilax- therapeuten werkzaam en een behandeling kost 180 euro. In de uitzending spreken medici van pure kwakzalverij!!!

 

Bron: http://www.trosradar.nl/uitzending/archief/detail/aflevering/30-09-2013/nekwervel-rechtzetten-met-de-atlas-profilax-methode/?p=1