05-03-2019
Alles over oorzaken en gevolgen van letselschade en dat wat wij voor u kunnen doen op dit vlak.
» Lees verder

26-10-2015
Kindergebonden budget
» Lees verder

13-10-2015
Ontslag AOW-gerechtigde
» Lees verder

Meer nieuws

Loonsverlaging na reorganisatie

Helaas gebeurt het de laatste tijd vaak: reorganisatie. Zo kan het zijn dat het bedrijf waar u werkt ineens de boel om gaat gooien! Lees: uw baan zou kunnen komen te vervallen.
Dit overkwam een medewerkster van Miss Etam, die ruim 35 jaar in dienst was bij het bedrijf, waarvan de laatste jaren als store manager. Na de reorganisatie werd haar de functie van ‘1e verkoopster’ aangeboden: dezelfde werkzaamheden maar €750 inkomensderving. Mag dat?

 

Stoelendansmethode

De rechter die over het geschil besliste, was van mening dat het in dit geval ging om de zogenaamde ‘stoelendansmethode’. Oude functies worden op de schop gegooid om zo minder en andere werkplekken te creren. De stoelendansmethode moet z worden uitgevoerd dat de nieuwe en oude functie minstens 20% van elkaar verschillen.
De oude en nieuwe functie kwamen te veel met elkaar overeen om te kunnen spreken van een ‘nieuwe functie’. Werkneemster wilde niet ingaan op het aanbod voor de functie als 1e verkoopster, aangezien dit een eenzijdige wijziging van arbeidsomstandigheden betrof.

 

Ontbindingsverzoek afgewezen

Om deze reden wilde Miss Etam het contract met deze werkneemster ontbinden. Zij dienden daarvoor een ontbindingsverzoek in bij de rechtbank, maar deze oordeelde in het voordeel van de werkneemster. De stoelendansmethode was niet op de correcte manier toegepast.

 

Heeft u zelf vragen over uw arbeidsovereenkomst of een (dreigend) ontslag? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. 

Bron: Rechtspraak.nl (ECLI:NL:GHDHA:2014:1294)