05-03-2019
Alles over oorzaken en gevolgen van letselschade en dat wat wij voor u kunnen doen op dit vlak.
» Lees verder

26-10-2015
Kindergebonden budget
» Lees verder

13-10-2015
Ontslag AOW-gerechtigde
» Lees verder

Meer nieuws

Letselschade

Wat is letselschade

Lichamelijk letsel kan omschreven worden als iedere verwonding die u oploopt. Dit varieert van zeer ernstig en blijvend (bijv. een dwarslaesie of hersenletsel) tot minder ernstig en van tijdelijke aard (bijv. een gebroken arm, been).

Letselschade

Letselschade is kortweg de schade die voortvloeit uit de verwondingen en bestaat uit iedere euro die u hierdoor moet uitgeven of mist. Het is een misverstand dat zwaarder letsel per se leidt tot een hogere schade(vergoeding). De hoogte van de (letsel)schade is in grote mate afhankelijk van de persoonlijke situatie. En dient dus altijd individueel te worden vastgesteld. Om de schade te claimen dient er wel een aansprakelijke partij te zijn.

Oorzaken

Letselschade kan ontstaan als gevolg van:

• een verkeersongeval;
• een arbeidsongeval;
• een medische fout;
• Een gebrek in een product;
• letsel dat is toegebracht door dieren;
• een beroepsziekte.

Procedure

Als een ander aansprakelijk is voor het ongeval, dan kunt u de veroorzaker of de verzekeraar daarvoor aansprakelijk stellen. In de dan volgende periode wordt de aard en de ernst van het letsel vastgesteld (medisch traject), de daaruit voortvloeiende beperkingen en schade, maar ook de mogelijkheden om u terug te brengen in de situatie van voor het ongeval (juridisch, arbeidsdeskundig en rekenkundig traject). Meestal wordt een schikking getroffen, soms is een gerechtelijke procedure onvermijdelijk. De procedure kent vele valkuilen.

Kosten rechtshulp / advocaat

Omdat de letselschaderegeling een ingewikkeld en zakelijk proces is, terwijl u er emotioneel bij betrokken bent, kunt u zich het beste laten bijstaan door een juridisch deskundige. Ook verzekeraar schakelt immers experts in die haar adviseren. De kosten van de deskundige komen voor rekening van de aansprakelijke partij. Dit is wettelijk bepaald.

Wij werken samen met HIJINK Advocaten Letselschade en Letselschadespecialist.nl.

Neem voor meer informatie over uw rechten en mogelijkheden bij letselschade contact op met Dé Rechtsbeschermer via 026-4426571 of laat uw gegevens achter op het contactformulier.