05-03-2019
Alles over oorzaken en gevolgen van letselschade en dat wat wij voor u kunnen doen op dit vlak.
» Lees verder

26-10-2015
Kindergebonden budget
» Lees verder

13-10-2015
Ontslag AOW-gerechtigde
» Lees verder

Meer nieuws

Internetten voor privédoeleinden onder werktijd leidt tot ontslag

Op 28 augustus 2008 heeft de Centrale Raad van Beroep geoordeeld dat excessief internetgedrag voor privédoeleinden het ontslag rechtvaardigt. De Raad vindt dat er sprake is van ernstig plichtverzuim en acht het ontslag terecht. Van belang is dat de werknemer eerder gewaarschuwd was inzake zijn internetgebruik onder werktijd.

In dit geval was de werknemer actief op pagina’s als Marktplaats en Facebook. Deze pagina’s stonden niet slechts open op de achtergrond, maar werden actief gebruikt door de werknemer. Bovendien was het gebruik zo excessief dat de helft van een voltijds werkweek (ruim 20 uur per week) hieraan werd besteed. De Raad komt tot de conclusie dat hier inderdaad sprake is van zeer ernstig plichtsverzuim, wat een ontslag rechtvaardigt. Bovendien heeft de werknemer met zijn handelen het in hem te stellen vertrouwen grote schade toegebracht.

Dit betekent niet dat je helemaal niet gebruik mag maken van het internet voor privédoeleinden onder werktijd. Incidenteel gebruik is toegestaan, onder voorwaarde dat dit gebruik in geen geval storend is voor, of ten koste gaat van de werkzaamheden.

Bron: www.rechtspraak.nl ECLI:NL:CRVB:2014:2974