05-03-2019
Alles over oorzaken en gevolgen van letselschade en dat wat wij voor u kunnen doen op dit vlak.
» Lees verder

26-10-2015
Kindergebonden budget
» Lees verder

13-10-2015
Ontslag AOW-gerechtigde
» Lees verder

Meer nieuws

WK-pools onder de loep!

Ineens lijkt het hele land zich massaal te hebben overgegeven aan deze goktrend: De voetbalpool. Hoe je het went of keert, voor de meesten onder ons blijft het toch gewoon een gok (de die-hards die stellen wel degelijk inzicht te hebben door brede voetbalkennis daar gelaten). Meedoen aan een voetbalpool is deelnemen aan een kansspel. Ondanks dat dit gokspel vooral in huis, tuin en keuken of onder collega’s wordt gespeeld, zit het wel degelijk aan wettelijke regels vast.

Allereerst is daar de fiscus. Gewonnen bedragen onder de €454 zijn belastingvrij, maar over alle bedragen daarboven dient 29% belasting betaald te worden. Zorg er dus voor dat de geldprijzen relatief laag blijven, zodat u het gewonnen bedrag ook lekker in eigen zak kunt steken.

Daarnaast zijn er regels over kansspelen. Officieel mag alleen de Toto (Lotto) kansspelen op voetbalwedstrijden organiseren. Betekent dit dat wat wij thuis doen illegaal is? Nee hoor, er bestaan uitzonderingen voor besloten groepen met voetbalpools. Zorg er dus voor dat uw pool binnen een bepaalde vrienden-, familie- of werkkring blijft.

Onlangs heeft staatssecretaris Teeven aangegeven dat de prioriteiten niet liggen op het handhaven bij kleine café’s of sportverenigingen. Doe dus gewoon lekker mee met de pool en maak er een feestje van, ook al blijft het natuurlijk maar een gok!

Wilt u meer informatie en/of een gratis advies, neem dan contact op met dé Rechtsbeschermer via: 026- 442 65 71.

Bron: wet op de kansspelbelasting (WKB)